Home » Webteksten schrijven

Webteksten schrijven

webteksten schrijven

Een mooie stijlvolle of flitsende website. Prachtig! Maar de bezoeker moet natuurlijk ook voor hem nuttige info vinden. Voorkom dat hij binnen één nanoseconde weer weg is en laat Woordbrigade je webteksten schrijven.

En kijk eens op Google. De concurrentie is groot! Met de juiste SEO-kneepjes zorgt Woordbrigade ervoor dat jouw website niet ergens op pagina 138 staat in de zoekresultaten.

Waarom webteksten een eigen aanpak vereisen

Elk medium vergt zijn eigen aanpak als het aankomt op het schrijven van teksten. Bij webteksten is dat zeker zo. Dat komt grotendeels door het feit dat de bezoeker snel en gericht informatie zoekt. Biedt jouw website die? Dan blijft hij wellicht hangen om verder te lezen. Vindt de bezoeker niet meteen wat hij zoekt? Klik! En weg is hij!

Verder is er natuurlijk nog de kwestie van de vindbaarheid. Google als belangrijkste zoekmachine bepaalt wie gevonden wordt, en wie niet. Bij het schrijven van webteksten is dit uiteraard ook iets dat we de hele tijd in het achterhoofd houden.

Waar we op letten als we webteksten schrijven

Duidelijke en bekopte info

De bezoeker van jouw website zoekt een oplossing voor zijn probleem. Hij wil snel en makkelijk bruikbare info kunnen consumeren. We zorgen er daarom voor dat de info in de webteksten meteen duidelijk is. Bij voorkeur doen we dat eerder beknopt, alhoewel een uitgebreidere aanpak soms ook wenselijk kan zijn. Alles hangt af van wat jouw doelgroep verwacht en hoe je het presenteert.

Overzicht

Wanneer we teksten voor een website schrijven, en zeker wanneer het om langere teksten gaat, is een goed overzicht key.

  • voldoende tussentitels
  • bij langere teksten een inhoudstafel
  • visuele elementen ter verduidelijking
  • bullet points

Het zijn allemaal zaken die de ‘scanbaarheid’ van je tekst vergroten. Het is de bedoeling dat de bezoeker in één oogopslag vindt wat hij nodig heeft.

Vindbaarheid verbeteren door webteksten

Een goed geschreven webtekst kan de vindbaarheid van je website vergroten. En dat is toch iets dat we uiteindelijk allemaal willen: gevonden worden. Wat ben je met een prachtige informatieve website, maar die niemand ooit te zien krijgt omdat je niet voldoende hoog scoort in Google?

Goed geschreven webteksten zijn absoluut noodzakelijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines. En die goede teksten starten met een een grondig zoekwoordenonderzoek. De keywords waar je op mikt, verwerken we in de teksten, zonder dat de tekst daardoor kunstmatig aanvoelt.

Met goede teksten en de juiste keywords alleen kom je er helaas niet, zeker niet in heel concurrentiële sectoren. De hoeveelheid relevantie links die een pagina ontvangt (zowel vanuit je eigen website als van externe websites) bepaalt je domeinauthoriteit. Kortom, hoe belangrijk is jouw website? Google meet dat onder andere door de hoeveelheid kwalitatieve links naar jouw site.

Een goede manier om het aantal links naar jouw website te verhogen is het starten van een blog. De artikels die je daar post, trekken vaak links aan. Dat verhoogt de autoriteit van jouw site, wat dan weer zorgt voor een hoger plekje in Google.

Daarnaast zorgt een blog er dan ook weer voor dat je kan inzetten op veel meer keywords. En ja, daar durven wij soms behoorlijk out of the box te denken. Het resultaat? Geïnteresseerden (en potentiële klanten) op je website die anders nooit bij jou terecht zouden komen.

Hoeveel kost een webtekst laten schrijven?

Je bent er intussen van overtuigd dat je jouw teksten wil laten schrijven door een professionele copywriter? Maar, wat kost dat nu, een webtekst laten schrijven? Stuur ons even een bericht en we geven meer info!